Zakelijk groen

Van binnen beplanting op het kantoor tot landschapsbeheer

Ontwerp

van tuin tot landschap

Aanleg

van uw buitenruimte

Onderhoud

van groot tot klein

Cultuurtechnisch onderhoud

veiligheid, onderhoud en beheer

Begraafplaats

beheer en onderhoud

Binnen beplanting

voor uw kantoor of binnenruimte

Groentotaal A. de Boer voor de zakelijke klant

Groentotaal voor de zakelijke markt, van ontwerp tot onderhoud houden wij uw buitenruimtes groen. Zo werken wij veel samen met woningcorporaties, overheden (zoals gemeenten en waterschappen), verschillende bedrijven uit diverse branches en zorginstellingen. Een groene buitenruimte brengt vele voordelen met zich mee. Wij kijken graag met u naar de mogelijkheden. Kijkt u gerust eens verder in een van onderstaande onderwerpen:

 • Ontwerp
 • Aanleg
 • Onderhoud
 • Begraafplaats
 • Cultuurtechnisch onderhoud
 • Binnen beplanting
 • Boomverzorging

Daarnaast houden we ons bezig met gladheidsbestrijding, ongedierte bestrijding en cultuurtechnisch werk. Er zijn al vele projecten gerealiseerd. Meer zien? Klik hier voor onze zakelijke projecten.

Bij al onze werkzaamheden staan milieu en veiligheid van ons werk en medewerkers voorop. Onze medewerkers zijn gekwalificeerd en beschikken over een VCA (Veiligheids Certificaat Aannemers) diploma. Daarnaast beschikken we over een aantal certificeringen als ISO 14001, ISO 9001 en zijn wij als bedrijf Groenkeur gecertificeerd.

Ontwerp

Unieke buitenruimtes met een persoonlijk karakter, passend bij het gebruik van de tuin, zorgen voor de beste beleving. De combinatie van wensen en creatieve ideeën maakt iedere buitenruimte uniek.

Van tuin tot landschap

Om tot een passend ontwerp te komen zijn uw wensen van groot belang.  Waar gaat uw tuin voor gebruikt worden en heeft u specifieke wensen ten aanzien van het onderhoud, de bloei of het seizoen? Daarnaast kijken we welk tuintype bij uw bedrijf of instelling past. Door rekening te houden met uw wensen en de omgeving komen we samen tot een passend ontwerp.

Groentotaal is er ook voor grotere projecten als het realiseren van landschappelijke inrichtingen. Denk bijvoorbeeld aan het herstellen van natuurgebieden of het inrichten van een (tijdelijk) onbestemde kavel of stuk grond.

De levende tuin

De leefomgeving op een duurzame manier vergroenen! Onze ontwerpen passen wij zoveel mogelijk in met het concept De Levende Tuin. Het concept is opgesteld door Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners met als doel de leefomgeving op een duurzame manier te vergroenen. Dit kan door bijvoorbeeld regenwater op te slaan en te gebruiken in de tuin bij drogere perioden, minder verharding aan te brengen, meer planten te gebruiken en het aanplanten van bomen.

De Levende Tuin zorgt voor een prettige omgeving voor zowel de gebruiker als voor de flora en fauna. Een dubbele win-win situatie dus! Zowel voor de zakelijke tuin als voor de openbare ruimte zijn er verschillende mogelijkheden om een Levende Tuin te realiseren. Weten wat de mogelijkheden zijn voor uw buitenruimte? Wij maken een inventarisatie en analyse en brengen de mogelijkheden voor u in kaart.

Beplantingsplan

De grote lijnen zijn al uitgezet maar u zoekt naar de juiste beplanting? Door de enorme keuze aan plantsoorten is het soms lastig de juiste soort te kiezen. De juiste soort is een soort die past bij de standplaats van de planten. Denk hierbij aan de hoeveelheid zonlicht, bodemvochtigheid of de specificaties van de plant.

Met ruimschootse plantenkennis en uw input komen we samen tot het juiste beplantingsplan. Een sfeervolle en uitnodigende tuin voor elk seizoen.

Aanleg

Realisatie van uw wensen

Wij helpen u graag om uw ideeën te realiseren. Of u nu bij ons een ontwerp heeft laten maken, door iemand anders of uw eigen ontwerp heeft.

Onze vakkundige werknemers beschikken over de kennis en ervaring om uw tuin perfect aan te leggen. Vakmanschap, creativiteit, aandacht voor details en een goede samenwerking met de opdrachtgever en ontwerper zorgen voor de perfecte uitvoering.

De Levende Tuin

Net zoals bij het ontwerp zullen wij ook tijdens de aanleg rekening houden met De Levende Tuin. Dat houdt in dat er duurzaam gebruik wordt gemaakt van materialen. Daarnaast zoeken wij altijd naar de mogelijkheden voor de juiste beplantingskeus die zowel in het ontwerp passen als een bijdrage leveren aan onze inheemse fauna.

Daktuinen en gevelgroen

Heeft u weinig ruimte rondom een gebouw maar wilt u toch de ruimte vergroenen? Een onderdeel van De Levende Tuin zijn daktuinen en gevelgroen. Een perfecte oplossing om de buitenruimte te vergroenen wanneer u minder ruimte heeft rondom uw gebouw. Het grootste voordeel van daktuinen en gevelgroen is verkoeling. Zeker in stedelijke omgeving is dit wenselijk met de steeds warmere zomers. Daarnaast zorgt het voor isolatie in zowel de zomer al de winter. Daktuinen bestaan vaak uit sedummatten. Dit zijn kant en klaar gekweekte matten met sedumsoorten. Omdat de matten al volledig begroeid zijn, is het onderhoud hiervan vrij beperkt.

Onderhoud

Altijd genieten van de buitenruimte

Al het groen heeft onderhoud nodig, ongeacht hoe het is aangelegd. Het onderhoud nemen wij graag geheel of deels voor u uit handen. Zo kunnen wij eenmalige onderhoudswerkzaamheden uitvoeren bijvoorbeeld bij achterstallig onderhoud. U kunt ook bij ons terecht voor volledige onderhoudsplannen.

Onderhoudsplan

Het onderhoud is op allerlei verschillende niveaus in te kleden. Wij kijken graag welk onderhoudsplan het beste bij uw organisatie past. Op basis van uw wensen maken wij een passend onderhoudsplan. Wij maken een inventarisatie van het te onderhouden groen en maken daarbij een beheerpakket. U geeft aan welk niveau het beste bij de tuin past zodat we direct een passend kostenplaatje kunnen maken. Daarnaast is het mogelijk een meerjarenplanning te maken voor het noodzakelijke onderhoud. Op deze manier kunt u, verdeeld over meerdere jaren, tot een gewenst eindbeeld komen. Dit brengt voornamelijk financiële voordelen met zich mee.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op.

Cultuurtechnisch onderhoud

Dankzij ons uitgebreide machinepark kunnen wij veelal alle werkzaamheden in de buitenruimte voor u uitvoeren. Een greep uit onze werkzaamheden zijn:

 • Berm-, gazon- en taludbeheer;
 • Bestrijding invasieve exoten;
 • Sloot- en watergangbeheer;
 • Terreinonderhoud;
 • Terreinonderhoud op specifieke terreinen van bijvoorbeeld gas- en olie-installaties;
 • Werken langs het spoor;
 • Begraafplaatsbeheer;
 • Bos- en natuurbeheer.

Elk type beheer is in te passen in uw wensen. Zo kunt u bijvoorbeeld ecologisch beheren en zijn er verschillende niveaus van hoog tot laag.

Begraafplaatsbeheer

Respect en zorgvuldigheid

Al sinds de eerste tuinaanleg en het onderhoud bij een crematorium in 1989 hebben wij ons gespecialiseerd in begraafplaatsbeheer. Onderhoud van deze terreinen vraagt om kennis en vakmanschap. Met respect en zorgvuldigheid omgaan met de omgeving en haar bezoekers.

Onze medewerkers zijn deskundig, taakbewust en intern opgeleid voor het beheer van begraafplaatsen. Hierdoor kunnen wij zowel grafdelving, grafruiming, opgraving en grafrenovatie als het creëren van as-verstrooivelden, urnengraven, nagedachtenis tuintjes en urnenmuren voor u realiseren.

Groentotaal A. de Boer is aangesloten bij de BVOB, de Branche Vereniging Ondernemers Begraafplaatsbeheer. Wij werken volgens een aantal kwaliteitseisen waaronder de voorwaarden van de UAV en de CROW-standaardeisen. Daarnaast heeft de BVOB een kwaliteitshandboek opgesteld met aanvullende kwaliteitseisen en protocollen. Zowel medewerkers als materieel voldoen aan de wet- en regelgeving in deze sector.

Begraafplaatsbeheer bloemenmuur

Binnen beplanting

Wist u dat planten en groen positieve effecten hebben op prestaties? Een groene leefomgeving verhoogd het werkplezier, vermindert stress en zorgt voor een betere concentratie. Kleed het kantoor aan met binnentuinen, plantenbakken of speciale Hydrobeplanting en verbeter de werksfeer. Wij houden van korte lijnen en vaste gezichten. Uw kantoorgroen wordt onderhouden door een vaste medewerker, zodat u weet wie er in uw (beveiligde) ruimtes en kantoren rondloopt.