De Levende Tuin

Voor een duurzame en groene leefomgeving

De leefomgeving op een duurzame manier vergroenen!

De leefomgeving op een duurzame manier vergroenen! Onze ontwerpen passen wij zoveel mogelijk in met het concept De Levende Tuin. Het concept is opgesteld door Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners met als doel de leefomgeving op een duurzame manier te vergroenen. Dit kan door bijvoorbeeld regenwater op te slaan en te gebruiken in de tuin bij drogere perioden, minder verharding aan te brengen, meer planten te gebruiken en het aanplanten van bomen.

De Levende Tuin zorgt voor een prettige omgeving voor zowel de gebruiker als voor de flora en fauna. Een dubbele win-win situatie dus! Zowel voor de zakelijke tuin als voor de openbare ruimte zijn er verschillende mogelijkheden om een Levende Tuin te realiseren. Weten wat de mogelijkheden zijn voor uw buitenruimte? Wij maken een inventarisatie en analyse en brengen de mogelijkheden voor u in kaart.

Groen zorgt voor ontspanning & plezier. Door de buitenruimtes in te richten volgens het concept “Levende Tuin” draagt uw buitenruimte bij aan natuur & milieu.

Een groenere buitenruimte, minder stenen en diversiteit aan groen! Een levende tuin biedt niet alleen ruimte voor uw wensen, bijen, insecten maar ook vogels zullen de buitenruimte met u delen.

Bovendien draagt een tuin volgens dit concept bij aan het klimaat. Bomen zorgen voor zuurstof,  platen zuiveren de lucht en regenwater stroomt na een hevige regenbui gemakkelijker weg.