Gerealiseerde projecten

In opdracht van Actium Wonen heeft Groentotaal A de Boer in de Molukse wijk in Assen  samen met de bewoners een aantal ontmoetingsplekken aangelegd.

Per locatie is een ontwerp gemaakt wat past bij de locatie en de wensen van de bewoners.

Ontmoetingsplek 1

Aan de Tumulusstraat is een hoogteverschil opgevangen met grondkerende elementen die direct een mooie zitgelegenheid bieden.

De bestrating is op 2 niveaus aangelegd wat een speels effect geeft en praktische ruimte bied voor buurtactiviteiten. Rondom is nieuwe beplanting aangebracht.

detail plek 2

Aan de Hunebedstraat is de bestrating in een patroon neergelegd wat het oppervlak op het oog verdeeld in een aantal ruimtes. Dit wordt nog versterkt door de iets verspringende hagen bij de entrees en de plaatsing van een aantal banken. Doordat de bestaande bomen zijn opgenomen in het ontwerp heeft de locatie al een volwassen uiterlijk en voldoende gelegenheid om in de schaduw te zitten.

ontmoetingsplek 3

De locatie aan de Talmastraat is ingepast tussen de bestaande bomen. In de bestrating is een rechthoek gelegd wat het oppervlak groter doet lijken. Zitelementen en een brede strook sierbeplanting maken deze locatie mooi af.

Meer projecten zien? Kijk bovenin het menu aan de rechterzijde van deze pagina.